Euromasterin ja Urbaserin yhteistyö alkoi ongelmasta
Nelisen vuotta sitten Euromaster etsi ratkaisua jätehuollon kustannusten ja laadun parempaan varmistamiseen. Palvelupisteitä oli useita kymmeniä aina Tammisaaresta Rovaniemelle saakka, ja jätehuolto oli hajautettu lukuisille paikallisille toimijoille. Joka paikkakunnalla oli omat sopimukset, eivätkä kustannukset pysyneet tämän takia ajan tasalla.
”Päädyimme Urbaseriin, koska heidän hintansa, laatunsa ja kattavuutensa olivat kohdallaan. Asiakkuuden käynnistyttyä aloimme varsin nopeasti nähdä jätehuollon kustannuskehityksen sekä palvelun tasaisen laadun. Urbaserin kanssa yhteistyö tuntui mukavalta, sillä he käyttävät omien työntekijöiden lisänä tarkoin valittuja alihankkijoita. Me saimme vaikuttaa näihin alihankkijoihin ja jatkoimme osin tuttujen tekijöiden kanssa”, Euromasterin talous- ja hallintojohtaja Toni Lindfors muistelee.
Euromasterilla on Suomessa yli 80 palvelupistettä ja partner-liikettä. Siksi näinkin ison mittakaavan jätehuollon kumppanin vaihto oli vaativa. Urbaser hoitaa jätehuollon noin 50 Euromasterin pisteessä.
”Vaikka yhteistyön alussa olikin pientä kankeutta, asiat saatiin hyvin nopeasti raiteilleen Urbaserin yhteyshenkilön reippaalla otteella.”
Urbaserin aluemyyntipäällikkö Pasi Gerdt miettii konkreettisia ratkaisuja Euromasterin jätehuollon kehittämiseksi. Euromasterin talous- ja hallintojohtaja Toni Lindfors pitää yhteistyötä Urbaserin kanssa mutkattomana.
Asiakkaan luottamus syvenee vain tekemällä töitä
Myös Urbaserin yhteyshenkilö, aluemyyntipäällikkö Pasi Gerdt kiittelee kumppanuuden sujuvuutta. Palvelujen siirto vanhoilta vastuukumppaneilta Urbaserille on Gerdtin mukaan tuttua touhua ja sujuu aina tietyissä raameissa.
”Asiakkaan luottamus syvenee vain tekemällä töitä ja siksi meille on hyvin tärkeää asiakkaan jätehuollon kehittäminen kokonaisuutena. Esimerkiksi kuljettajat voivat ilmoittaa tarvittavista muutoksista keräysvälineisiin omalla ajoneuvopäätteellään. Näin vaikka rikkinäinen keräysväline voidaan korvata ketterästi uudella”, Gerdt sanoo.
Molemmat osapuolet ovat sitä mieltä, että selkeä yhden luukun palveluperiaate toimii vankkana yhteistyön pohjana. Päivittäisen työn lisäksi tilannekuvan varmistavat neljännesvuosittain pidettävät ohjausryhmän tapaamiset.
”Aina ennen kokouksia keräämme konkreettiset palautteet, käymme ne läpi ja sovimme jatkon toimenpiteistä. Koen, että olemme Euromasterin kanssa sillä luottamuksen tasolla, johon olemme alusta alkaen pyrkineetkin. Olemme esimerkiksi optimoineet keräysvälineitä, selkeyttäneet toimintatapoja ja harventaneet toimipisteiden keräyskertoja”, Pasi Gerdt kertoo.
Laatua myös viivan alle
Euromasterin talous- ja hallintojohtaja Lindfors korostaa kaikessa vihreiden arvojen tärkeyttä ja siksi myös jätehuoltoa kehitetään jatkuvasti. Luonnollisesti ympäristösertifikaatit määrittelevät kierrätyksen tason, ja yrityksen laatujärjestelmiin on kirjattu vaateet kiertotalouden toteuttamisesta. Urbaserin ja Euromasterin kumppanuuden avulla on löydetty useita keinoja kierrätyksen järkevöittämiseen. Säästöäkin on syntynyt – 15–20 prosenttia aikaisempaan tilanteeseen verrattuna.
Lue lisää Euromasterista